Без българи на финалите на Европейското първенство по борба днес | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Борба Без българи на финалите на Европейското първенство по борба днес
0

Без българи на финалите на Европейското първенство по борба днес

Без българи на финалите на Европейското първенство по борба днес
0

Без българско участие на финалите ще премине втория ден на Европейското първенство по борба за мъже и жени, което продължава в Букурещ. Днес на тепиха в Румъния излязоха четирама наши представители, трима от които стигнаха до четвъртфиналите.

В тази фаза най-интересен бе сблъсъкът на Мирослав Киров при 74-килограмовите. След като бе категоричен срещу Андрюс Мазейка (Литва) с 0:7 на осминафиналите, бронзовият медалист от Евро 2014 трябваше да срещне фаворитът в категорията – Франк Чамизо. Състезаващият се под флага на Италия Чамизо е бронзов медалист от Олимпийските игри в Рио през 2016-та и двукратен световен шампион. Българинът опита да противодейства на класата му и дълго успя да удържи резултат 0:1, в края опита да рискува с атака, но Чамизо позаха хладнокръвие и опитност и приключи срещата в своя полза с 0:5.

До четвъртфиналната фаза стигнаха Микяй Наим и Ахмед Магамаев, но загубиха срещите си там. В категория до 61 килограма в свободен стил Наим допусна съперникът му  Николай Окхлопков от Румъния да запише точка. След това съдиите присъдиха на румънеца още 3, но след контестация от нашия щаб и преразглеждане на решението, те бяха отнети. Окхлопков бе предупреден за пасивност и трябваше да проведе атака. Това го амбицира и той стана изключително агресивен и с успешно приложени три хватки стигна до 0:9.

При 92-килограмовите натурализираният у нас дагестанец Ахмед Магамаев, който днес официално дебютира за България, имаше за съперник на четвъртфиналите турчина Ибрахим Болукбашъ, който е европейски бронзов медалист за младежи от Самоков 2010. Националът получи някаква контузия в крака след първите 30 сеукнди игра и това явно оказа влияние до края. Магамаев записа загуба с 0:6.

Така нашите загуби шанс да стигнат до финалите, но могат да бъдат изтеглени на репешажите.

Четвъртият българин днес – Светослав Димитров приключи участието си на осмифаналната фаза. След като тръгна с победа на Европейското първенство, той отстъпи във втората си среща при 86-килограмовите в свободния стил пред Таймураз Фриев, който се състезава под испански флаг. Българинът водеше с 3:2, съперникът му бе предупреден за пасивност и в отредените секунди за атака успя да постигне обрат и да спечели срещата с 3:4.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.