Български шампион по борба се нуждае от помощ! | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Борба Български шампион по борба се нуждае от помощ!

Български шампион по борба се нуждае от помощ!

Български шампион по борба се нуждае от помощ!
0

Галимир Георгиев на 25 години и страда от рядко раково заболяване (лимфон на Ходжкин).

Той е двукратен шампион на Ребуплика България по борба в категория над 100кг, докато в началото на 2011 г., едва на 17 годишна възраст, лекарите го диагностицират с болестта на Ходжкин.

Ходжкиновият лимфом представлява злокачествени ракови образувания на лимфната тъкан. В началото процесът е локализиран в лимфните възли, но по-късно се разпространява по цялото тяло, като засяга и нелимфни органи. Заболяването се среща с честота 2-3/100 000 души годишно. След консултация с турския лекар доц.д-р Дарда Байрактар му е предложено лечение в болница Memorial Sisli , Турция (Истанбул). То представлява трансплантация на костен мозък и 45 дни хоспитализация там. За тази цел са нужни 44 400 евро.

Сегашното му здравословно състояние е много усложнено, тъй като след последните курсове на химиотерапия и в следствие на заболяването му, се получава абсцес в устната кухина. Поради закъсняла зъболекарска намеса и забавено лечение, абсцесът се усложнява и се превърща във флегмон. Налага се спешна операция. Интервенцията е изключително тежка и Галимир е оставен в реанимация, поставен под медикаментозна кома за 3 седмици. След изписването му от болницата започва процес на възстановяване, но за съжаление, се появява друго усложнение – неврологично(периферна полиневропатия). В следствие на полиневропатията Галимир е напълно обездвижен и му е невъзможно да се обслужва сам. Налагат се редовни рехабилитационни процедури, плюс прием на много медикаменти, които са нужни, за да се възстанови.

Повече информация може да намерите тук и тук!

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.