Гимназист не пожела да излезе на тепиха срещу момиче | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Борба Гимназист не пожела да излезе на тепиха срещу момиче

Гимназист не пожела да излезе на тепиха срещу момиче

Гимназист не пожела да излезе на тепиха срещу момиче
0

Любопитна случка се разигра на последното гимназиално първенство по борба в щата Колорадо.

Гимназистът Брендън Джонстъне трябвало да се изправи срещу момиче в третия кръг на шампионата, но вместо това е предпочел да се откаже от турнира и да не излиза срещу нея. Анхел Риос е била едно от двете момичета, които са достигнали до този кръг и по стечение на обстоятелствата, това не е било първата им среща, която не се е състояла.

„Не се чуствам удобно да се боря с момиче. В този спорт има прекалено много агресия и не искам да се отнасям така с момиче, било то на тепиха, или извън него.

В никакъв случай не съм искал да покажа неуважение към качествата, които притежава или труда, който е положила, за да стигне до тук.

Сметнах, че е най-добре да не продължавам участието си и в същото време да го направя така, че да не показвам неуважение“, споделя 18-годишния борец.

Джонстън завършва сезона с актив от 37 победи и 6 загуби, като 5 от загубите му са след отказване, а 4 от тях именно срещу 17-годишната Анхел Риос.

„Обичам борбата, но тя не ме определя като човек. Има далеч по-важни неща от спорта и възнамерявам да следвам принципите си„, завърша Джонстън, който преди започването на турнира е сочен за един от фаворитите в категорията си до 48 кг.

twitter.com

В крайна сметка Анхел Риос завършва на 4-то място, а другото момиче в схемата Джаслин Галехос – пета.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.