Разочарование за Айк Мнацканян, очаква шанс за репешажите | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Борба Разочарование за Айк Мнацканян, очаква шанс за репешажите

Разочарование за Айк Мнацканян, очаква шанс за репешажите

Разочарование за Айк Мнацканян, очаква шанс за репешажите
0

Бронзовият медалист от Световното за мъже – Айк Мнацканян, не успя да стигне до големия финал на Мондиала до 23 г. в Букурещ (Румъния). Натурализираният у нас арменец започна впечатляващо, като победи с технически туш (11:0) индиеца Аджай (седми от Азиатското първенство през 2016). Но на 1/4 финалите в категория до 72 кг на класическия стил беше спрян от казаха Кахармак Кисиматов с 1:5. Това е едва второ състезание за Айк за България, след като получи наш паспорт и близо година очакваше гражданство.

По-късно Кисиматов ще излезе на 1/2 финалите и при успех ще даде втори шанс в репешажите на нашия национал.

Останалите ни представители в класическия стил приключиха участието си. Недялко Петров (до 55 кг) загуби в репешажите от арменеца Нораир Хакоян (трети на ЕВРО 2018 до 23 г. и пети на Световното за мъже) с 0:6.

Йоан Димитров (до 87 кг) надделя над индиеца Сунил Кумар с 8:6, но във втория кръг от репешажите отстъпи на беларусина Антон Курс (пети от тазгодишното Европейско до 23 г.) с 6:8.

Другите българи не успяха да стигнат до тази фаза на шампионата. Августин Спасов (до 60 кг) падна от Рустам Тейшов (Киргизстан) с 6:8. Дейвид Димитров (до 67 кг) претърпя поражение от турчина Мурат Фират – 5:7 (трети на ЕВРО 2017 за юноши, победител на турнирите „Никола Петров“ и „Вехби Емре“ тази година).

Росиан Дермански (до 82 кг) загуби от друг борец от южната ни съседка – Бурхан Акбудак с 1:9. Турчинът е шампион на планетата до 23 г. от 2017-а, трети на Европейското за същата възраст тази година.

При 97-килограмовите Симеон Станкович отпадна инфарктно от литовеца Ромас Фридрикас след 2:2. Съперникът му загуби в следващия кръг и българското участие приключи.

Утре започва надпреварата при жените. България е представена от 3 състезателки, като само Виктория Бобева ще се бори в сряда (до 68 кг). Жребият ще бъде обявен по-късно.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. Създател е на блога "Кът за размисъл" в набиращата сила платформа Razmisul.net. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.