Тайбе Юсеин бе наградена със „Спортен икар“ (ВИДЕО) | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Борба Тайбе Юсеин бе наградена със „Спортен икар“ (ВИДЕО)

Тайбе Юсеин бе наградена със „Спортен икар“ (ВИДЕО)

Тайбе Юсеин бе наградена със „Спортен икар“ (ВИДЕО)
0
Тайбе Юсейн спечели наградата „Спортен икар“  на фондация Български спорт за постижения през 2018 г. Родната състезателка по борба спечели световна и европейска титла в категория до 62 кг и записа най-успешната си състезателна година.
Световната шампионка си пожела следващата година да е още по-успешна за нея и да си спечели място на Олимпийските игри в Токио през 2020 г. Треньорът на дамите ни в борбата Петър Касабов изрази гордостта си от постиженията на Тайбе и нейните съотборнички и отново подчерта, че те са плод на усилен труд.
В категория „Пробив в световния спорт“ друг борец бе отличен. Кирил Милов, който спечели сребърен медал от световното първенство в Будапеща грабна приза, а по-късно през деня бе награден и с чисто нов автомобил за постижението си през отминаващата година.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско жиу-житсу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".