Начало Бокс Асенов: Пожелавам си квота за Рио
0

Асенов: Пожелавам си квота за Рио

Асенов: Пожелавам си квота за Рио
0

Европейският шампион по бокс за мъже в кат. до 52 кг Даниел Асенов, който днес спечели приза за най-добър млад спортист на България за 2015 година в анкетата на Viasport.bg, сподели, че целта пред него и щаба му е свързана със спечелването на квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро, които ще се проведат тази година.

„През 2016-та се надявам на квота за Олимпиадата в Рио и да покажем добър български бокс”.Чувствам се като шампион. Благодаря на всички, които ме избраха. Много съм щастлив и радостен от това признание. Успехът ми от 2015 година вече отшумя, а през 2016-та година си пожелавам да взема квота за Рио и да покажем добър български бокс, сподели Асенов.

„Работим с новия треньор от една седмица и правим много тежки и сериозни тренировки. Ще видим нивото си обаче на турнира „Странджата”. Треньорът ни учи на много нови неща, но на турнира ще се направи преценка ще продължим ли с него или не. Димитър и Тодор Мутафови са хората без, които нямаше да стигна до никъде. Те са ме научили на всичко. Научиха ме да уважавам и обичам хората и на много други неща”, заяви боксьорът.