Начало Бокс Антъни Джошуа: Пулев може да ме постави в непозната за мен ситуация
0

Антъни Джошуа: Пулев може да ме постави в непозната за мен ситуация

Антъни Джошуа: Пулев може да ме постави в непозната за мен ситуация
0

Световният шампион по бокс в супертежка категория Антъни Джошуа е уверен, че може да създаде трайно наследство, въпреки липсата на големи имена сред противниците му на ринга. Както е известно, британецът не получи реванш от легендата Владимир Кличко и сега се готви за защита на поясите си на IBF, IBO и WBA срещу Кубрат Пулев на “Принсипалити стейдиъм” в Кардиф на 28 октомври.

“Мисля, че наследството се твори с битки”, коментира Джошуа, който е победил с нокаут всичките си 19 опонента до момента. “Можех да се изправя срещу Джо Блогс, за когото букмейкърите смятат, че няма шансове срещу мен, но като нищо той можеше да ми се опълчи много здраво и да си вдигне акциите.”

Точно такива неща създават съперничества като тези между Джордж Форман, Джо Фрейзър и Мохамед Али. Това са боксьори, които в онази епоха са били на най-високо ниво и са се сражаваща помежду си. Не разполагам с такъв човек сега, но никога не знаеш какво ще се случи. Хората може и да си мислят, че мачът срещу Пулев ще бъде лесен, но той може да дойде и да ме постави в ситуация, с каквато не съм се сблъсквал досега. Може да се окаже изключителен двубой”, допълни Джошуа.

Джошуа признава, че ще обърне сериозно внимание на мача в Манчестър следващия уикенд, в който Джоузеф Паркър ще защитава титлата си във версия WBO срещу Хю Фюри.

“Паркър е още един, с когото трябва да се опитаме да запазим дивизията жива. Всички боксьори в супертежка категория са имали възможност да направят голям мач и аз със сигурност ще дам на тези момчета възможност да дойдат и да ме предизвикат.

Ако утре се бия с Даниел Дюбоа или Джо Джойс, това ще бъде голяма битка. Хората искат да гледат нокаути, без значение дали аз повалям съперника си на земята или той мене”, каза още Джошуа.