Белберов на финал след як бой над хърватин | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Бокс Белберов на финал след як бой над хърватин

Белберов на финал след як бой над хърватин

Белберов на финал след як бой над хърватин
0

Актуалният носител на купа „Странджа“ – Петър Белберов се превърна в третия българин, който в утрешния ден ще спори за златен медал на 70-ят международен боксов турнир „Странджа“.

В последният двубой за днес, 29-годишният Белберов разгада обратния гард на Лука Пратлячич от Хърватия с единодушно съдийско решение и така утре ще защитава титлата си от миналата година в най-тежката категория +91 кг.

Началният рунд започна спокойно, като и двамата боксьори се дебнеха. Софиянецът бе по-деен и играеше от преден крак, като на няколко пъти пусна респектиращи десни прави в тялото на хърватина. Като цяло Пратлячич бе твърде пасивен и търсеше пролуки в защитата на Петър, за да пусне ляв прав, но родния боксьор предусещаше това и бързо се дръпваше назад.

Във втория и третия рунд Белберов продължи да бъде по-активен. Той не спираше да се движи и да търси близкия бой, като размените на удари завършваха в негова полза. Лявото кроше на българина не спираше да тормози хърватина във финалната част, и след няколко мощни попадения в главата на Пратлячич, времето трябваше да бъде спирано, за да избършат кръвта от носа на хърватина.

Гостът разчиташе главно на контриращи удари, но те бяха бавни и телеграфирани и не успяха да стреснат Белберов, който отново бе бурно подкрепен от рондата публика.

Така в заключителният ден на надпреварата нашенецът ще излезе срещу представителят на САЩ – Ричард Торес.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.