Кръщават летището на Луисвил на великия Мохамед Али | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Бокс Кръщават летището на Луисвил на великия Мохамед Али

Кръщават летището на Луисвил на великия Мохамед Али

Кръщават летището на Луисвил на великия Мохамед Али
0

Един от най-великите боксьори на всички времена – Мохамед Али, днес щеше да навърши 77 години. В родния град на трикратния световен шампион в тежка категория – Луисвил, решиха да прекръстят летището в негова памет.

Новината бе официално потвърдена от кмета Грег Фишър:

„Мохамед Али принадлежеше на този свят. Но имаше само един роден град и за щастие това е нашият Луисвил. Той се превърна в един от най-популярните хора на планетата и остави много след себе си. Страхотен човек и атлет, мотивирал милиони хора“, заяви с гордост кметът.

„Наш дълг е да овековечим името му.“

„Да кръстим летището в негова памет е най-малкото, което можем да направим“, емоционален е Фишър.

Али напусна този свят и потопи феновете на бокса в сълзи през юни 2016-та. Легендата страдаше от болестта на Паркинсон години наред. Ще бъде запомнен като един от най-великите спортисти в историята.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. Създател е на блога "Кът за размисъл" в набиращата сила платформа Razmisul.net. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.