Купиха шампионските боксови кецове на Далаклиев за благотворителност | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Бокс Купиха шампионските боксови кецове на Далаклиев за благотворителност

Купиха шампионските боксови кецове на Далаклиев за благотворителност

Купиха шампионските боксови кецове на Далаклиев за благотворителност
0

Кецовете, с които Детелин Далаклиев спечели световната титла по бокс през 2009 година в Милано, Италия бяха продадени за 1300 лева в благотворителна кампания.

Далаклиев подкрепи кампанията за набиране на средства за лечението на 37-годишната Йорданка Митева от град Ямбол. Той дари един от най-ценните спомени от своята спортна кариера – кецовете, с които преди точно 10 години стана световен шампион в категория до 54 кг.

Инициативата е на световната шампионка по бокс за жени от 2014 г. Станимира Петрова. Спортистката е един от посланиците на Фондация “Докосни щастието” и е част от кампанията “Осинови кауза”. Петрова прави всичко по силите си, за да окаже помощ на Йорданка, която преди време е претърпяла тежък инцидент, след който е останала в инвалидна количка. Тя е майка на две деца. За да се изправи отново на крака, младата жена се нуждае от 90 000 лева за три операции. За съжаление тя не разполага с въпросните средства.

В продължение на няколко седмици много хора наддаваха за кецовете на Детелин Далаклиев, но в крайна сметка те стават притежание на човека, който предложи най-висока оферта за тях – и така сумата от 1300 лева ще подпомогне лечението на Йорданка.

Повече за кампанията може да научите на фейсбук страницата Станимира Петрова и шампиони – Да победим заедно с Йорданка. 

Източник: Pleven.utre.bg

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.