Начало Бокс Майки Гарсия: Аз съм по-добър боец от Ерол Спенс (ВИДЕО)

Майки Гарсия: Аз съм по-добър боец от Ерол Спенс (ВИДЕО)

Майки Гарсия: Аз съм по-добър боец от Ерол Спенс (ВИДЕО)
20
0

Световният шампион на WBC в лека категория – Майки Грасия (39-0-0) демонстрира вяра във уменията си преди един от най-важните и трудни двубои в кариерата му – този срещу шампиона на IBF  вполусредна категория – Ерол Спенс-младши (24-0-0).

Двамата ще се изправят един срещу друг на 16 март в Далас, а залогът в мача е титлата на Спенс-младши и диамантения пояс на WBC.

За тази среща 31-годишният Гарсия трябваше да качи две категории, но това явно по никакъв начин не притеснява роденият в Калифорния боксьор.

„Вярвам, че съм по-добрият боксьор от двамата. Движението ми по-ринга е по-добро, по-бърз съм. В дефанзивен план пак имам превъзходство. Ударите ми са по-бързи и по-точни. Всичките тези неща ще ми помогнат по време на двубоя.

Единственото, в което ме превъзхожда е височината, теглото и разтегът“, каза Гарсия.

Ерол Спенс е по-висок от съперника си с близо 9 см, а разтегът му също е далеч по-впечатляващ – 183 см в ползва на Спенс-младши и 173 за Гарсия. Очаква се 29-годишният шампион в полусредна категория да бъде по-тежък с около 5-6 килограма.

„Винаги съм твърдял, че съм по-добър от него. Не с много, но достатъчно, за да му взема пояса. По много неща си приличаме – играта с крака, движението, дистанцията… но все пак го превъзхождам във всичките аспекти“, каза по време на откритата си тренировка Гарсия.

 

 

(20) прочитания

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.