Начало Бокс Мейуедър ще се бие с японец навръх Нова година
0

Мейуедър ще се бие с японец навръх Нова година

Мейуедър ще се бие с японец навръх Нова година
760
0

Японската федерация за бойни изкуства Rizin FF гръмна с неочаквана новина преди броени минути. Боксовата легенда Флойд Мейуедър Джуниър ще се завърне на ринга на 31-ви декември срещу кикбокс сензацията – Теншин Насукава, на новогодишна галавечер в Япония.

Флойд (50-0) потвърди новината на специална пресконференция, на която присъства и японският 20-годишен талант Насукава (27-0). Ето какво каза американецът:

„За мен винаги е било цел да изляза от Щатите и да покажа таланта си в непозната зала. Правил съм го като аматьор, но сега е различно. Много се радвам. Искам да поздравя Тешин и Rizin FF, и всички останали, които работиха много по тази битка“, заяви легендата.

Мейуедър ще навърши 42 през февруари. Въпреки това заяви, че си търси нови предизвикателства. Опонентът му е опасен.

„Той е млад, много силен и много бърз. Непобеден е до момента – като мен. Ясно е, че е поел по правилния път. Гордея се с него“, похвали противника си боксъорът.

Все още не се знае от колко часа наше време ще започне мачът им. Официалните лица на японската организация отказват да дадат подробни детайли около събитието.

„Все още изчистваме последните детайли около килограмите и правилата на боя. Ще бъде страхотен сблъсък и нямаме търпение за него. Щастливи сме, че господин Насукава прие офертата толкова бързо“, споделят от Rizin FF.

За последно Флойд Мейуедър се би с Конър Макгрегър през август 2017. Мачът генерира умопомрачителни приходи – над 400 милиона долара и бе второто най-гледано платено събитие в историята. Първо място държи… дръг сблъсък с участие на Флойд – този с Мани Пакиао.

(760) прочитания