Начало Бокс Нокаут и победа за Тервел Пулев! (ВИДЕО)
0

Нокаут и победа за Тервел Пулев! (ВИДЕО)

Нокаут и победа за Тервел Пулев! (ВИДЕО)
0

Родният представител в полутежка категория Тервел Пулев записа по крайно убедителен начин 10-ата си победа на професионалния ринг, след като нокаутира Ласло Пензеш 50 секунди преди края на втория рунд! Двубоят бе предпоследен от галавечерта във Виена и приключи много бързо, като Пулев прати съперника си в нокдаун три пъти, преди да го откаже със страхотно ляво кроше, след което съдията дори не си направи труда да започне отброяване и направо установи нокаута.

„Той гледаше да ме задържа повече. Имах късмет, че направих много добро ляво кроше. Първо трябва да понамаля малко темпото, имам нужда от малко почивка, защото направих и този месец три мача, всеки месец имам по три мача“, каза Тервел на ринга след победата.

По-малкият от двамата братя Пулев се понесе към ринга в червена униформа и под звуците на AC/DC – Highway to hell. Появата му предизвика бурни овации от публиката в залата, като голяма част от нея бе от наши сънародници. На кантара по-рано българинът закова 91 кг, както беше и в предишната му битка, а съперникът му се оказа малко по-лек – 88.6 кг.

РУНД 1

Пензеш от самото начало започна да търси клинчовете и откровено се опитваше дори да повдигне Пулев във въздуха. Само 1:40 минути обаче бяха необходими на Тервел да предугади нечистата стратегия на противника си и с първата чиста комбинация в главата на унгареца се стигна до първия нокдаун в мача! Два десни прави, два леви ъперкъта и ляво кроше в целта пратиха унгареца на колене. Пензеш се изправи и продължи да търси близката дистанция, както и да навежда главата си, а Пулев използваше няколкото си възможности да го намери чисто, като съперникът му започна да се задъхва още на този етап.

РУНД 2

Пензеш се понесе напред, без да може да докосне тялото на Пулев, който пък отново го постави буквално на колене с комбинация ляво и дясно кроше. Унгарецът не спираше да държи по-високия от него българин, но падна на пода за трети път в мача при 68 оставащи секунди до гонга, когато Пулев засипа тялото му с няколко леви крошета. Краят дойде точно 50 секунди преди последната за рунда сирена, когато ляв прав на Тервел толкова разлюля унгареца, че той се срина на земята и за рефера това бе напълно достатъчно да оповести нокаута!

тагове: