Начало Бокс Отново скандал! Със спорно съдийско решение Канело взе титлите на Головкин
0

Отново скандал! Със спорно съдийско решение Канело взе титлите на Головкин

Отново скандал! Със спорно съдийско решение Канело взе титлите на Головкин
0

Титлите в средна категория на Световната боксова асоциация и Световния боксов съвет вече са притежание на Канело Алварес.

Мексиканецът се изправи в мач реванш срещу Генади Головкин и успя да спечели след 115:113, 115:113, 114:114. Решението на съдиите обаче предизвика много дискусии, а Головкин дори отказа да говори след края на мача и директно тръгна обиден към съблекалнята.

Интересното е, че и първата среща между двамата завърши със скандално равенство, а тогава всички видяха превъзходството на Головкин. В двубоя тази нощ телевизията, притежаваща правата за мача – НВО – счете, че резултатът е 116:112 в полза на казахстанеца. Съдиите обаче дадоха предимството за Алварес.

Загубата бе първа в кариерата на Головкин, а най-доволни останаха зрителите, които видяха хубав, интересен и динамичен двубой.

Първият рунд бе предпазлив и равностоен, докато във втория Канело успя да пласира няколко много точни крошета, които му дадоха предимство.

Третият рунд отнови бе равностоен, като Головкин се разигра и успя да пласира ъперкът. Следващата част вече бе в негова полза. Казахстанецът отвори лека аркада под дясната веждата на Канело. Головкин взе надмощие и в пети рунд, а ляв прав задълбочи раната на окото на съперника му.

В шести и седми рунд боя се успокои. Головкин нацели своя опонент с хубав ъперкът, но като цяло Канело опита и пласира повече удари в целта. Осмият рунд бе на сметката на ГГГ.

В девети и десети рунд Канело действаше разнообразно и активно, хвърляше се в боя. Головкин отвърна с два мощни прави удара.

В 11-ия рунд казахстанецът притисна своя опонент на въжетата, но той успя да се измъкне. В последният рунд Канело бе активният и успя да вкара серия добри попадения. В края Головкин се чувстваше като победител, но победоносно бе вдигната ръката на Канело.