Последният мач на Кел Брук „тласнал“ Хан към САЩ | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Бокс Последният мач на Кел Брук „тласнал“ Хан към САЩ

Последният мач на Кел Брук „тласнал“ Хан към САЩ

Последният мач на Кел Брук „тласнал“ Хан към САЩ
0

Амир Хан (33-4-0), който на 20 април ще се бие срещу шампиона на WBO в полусредна категория – Терънс Кроуфърд (34-0-0) направи интересно изказване, касаещо сънародника му – Кел Брук (38-2-0).

Хан и Брук трябваше да се изправят един срещу друг през първото тримесечие на 2019 г., но според „Крал Хан“ последната битка на Брук е била разковничето, което е променило плановете.

В края на 2018-та, 32-годишният Брук се изправи срещу непретенциозния австралиец Майкъл Зерафа и очаквано се добра до победата, но представянето му бе силно разкритикувано и то с право.

Брук изглеждаше незаинтересован и във втората половина мача Зерафа успя да пласира висок брой удари, които поразтърсиха главата и тялото на британеца.

Според Хан, именно колебливото представяне на големия му съперник през годините го е накарало да приеме офертата на „Top Rank“ за 5 милиона долара.

„Кроуфърд е един от най-добрите боксьори в света и е шампион, а такъв шанс не се изпуска.

Не съм отписал мач с Кел Брук. Но след като гледах последния му сблъсък и слабото му представяне си дадох сметка, че ако се бием сега, това ще навреди на самия мач от маркетингова гледна точка.

Когато ми предложиха възможността да се бия с Кроуфърд, не се замислих и за момент. Ако взема световната титла и се върна да направим двубой с Брук, ще бъде още по-голямо събитие.

В момента фокусът ми е насочен изцяло към Терънс, но вярвам, че някой ден ще изляза срещу Кел Брук. Може би в последната глава от кариерата ми, но ще дам този мач на британските фенове“, заяви Хан, който започва подготвителния си лагер в САЩ, където ще се проведе срещата срещу Кроуфърд.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.