Руснак отне мечтата за титла на Боян Асенов във Владикавказ | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Бокс Руснак отне мечтата за титла на Боян Асенов във Владикавказ
0

Руснак отне мечтата за титла на Боян Асенов във Владикавказ

Руснак отне мечтата за титла на Боян Асенов във Владикавказ
0

Най-малкият от боксовата фамилия Асенови – Боян, бе близо до европейска титла, но не успя да я вдигне. Може би заради шанс и късмет, а именно – да се падне на финал срещу представител на домакина Русия.

Във финала при 56-килограмовите на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години във Владикавказ, Асенов имаше изключително тежка задача – трябваше да се изправи срещу руснака Сергей Ярулин пред пълна зала, която го подкрепяше. Руският боксьор бе определен за краен победител с единодушно съдийско решение – 5:0 гласа, въпреки че срещата бе доста оспорвана, а Асенов се представи на ниво.  В очите на хората от българския лагер се четеше огромно разочарование от решението след срещата, но както се казва – „у дома и стените помагат“.

Двубоят като цяло бе оспорван, а Боян Асенов заслужава похвали за достойното си представяне в него. Българският национал за малко да прати противника си в нокдаун още в първия рунд, но Ярулин успя да се задържи на крака, въпреки тежката левачка, която получи. Боян пласира и няколко добри десни крошета и категорично в тази част той надигра опонента си.

До края на срещата руснакът не впечатли особено с техника и агресия.  Във втория рунд двамата повече се движеха, отколкото да пласират удари. Ярулин започна да задържа Асенов и на няколко пъти бе предупреден да не нанася удари в тила. Тази тактика продължи и в последния рунд, а това видимо изнерви Боян Асенов. Ярулин се движеше близо до въжете и така позволи на българския национал да го притисне на три пъти. И тук Асенов успя да ненесе няколко добри удара на опонента си, но съдиите с малка разлика дадоха победата на руския представител – 28:29, 28:29, 27:30, 28:29, 28:29.

Представянето на Боян Асенов е отлично, като той регистрира по-добро класиране от миналата година, когато си тръгна с бронз от Европейското първенство.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.