104 бели BMW-та за руските олимпийци (СНИМКИ) | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало ГОРЕЩО 104 бели BMW-та за руските олимпийци (СНИМКИ)

104 бели BMW-та за руските олимпийци (СНИМКИ)

104 бели BMW-та за руските олимпийци (СНИМКИ)
1

Руските медалисти от Олимпийските игри в Рио де Жанейро бяха наградени с парични премии и 104 кросоувъра BMW на церемония на Ивановския площад в Кремъл. С 19 златни, 18 сребърни и 19 бронзови отличия страната се класира на четвърто място по медали въпреки допинг скандала, който лиши от участие голяма част от руските спортисти, съобщава „За рульом“.

Паричните премии са били връчени от президента Владимир Путин на лична среща с медалистите. По-късно спортистите са получили ключовете за новите си BMW-та до знаменитото оръдие Цар Пушка лично от министър-председателя Дмитрий Медведев.

Както повелява традицията (призьорите от предишните две Олимпиади бяха наградени с нови автомобили Audi и Mercedes-Benz), класът на колите съответства на мястото на почетната стълбичка. Златните медалисти получават X6, сребърните – X4, а бронзовите – X3.

В контекста на политическото положение и западните санкции срещу Русия основен фактор при избора на автомобили е било т.нар. „импортозамещение“ („заместване на вноса“). Ето защо всички подарени BMW-та са сглобени в Калининград.

 

Comment(1)

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.