Начало Карате Ивет Горанова е с реални шансове за класиране на Олимпийските игри

Ивет Горанова е с реални шансове за класиране на Олимпийските игри

Ивет Горанова е с реални шансове за класиране на Олимпийските игри
34
0

Бронзовата медалистка от Световно първенство по карате за жени – Ивет Горанова, е сред най-обещаващите състезатели у нас. Само на 18 години тя донесе на България исторически медал от Мондиала, който й гарантира 1260 точки за световната ранглиста.

Справка на Boec.BG показва, че Ивет е на 7-мо място във временното класиране за Олимпийските игри. На сметката си има общо 1387,5 точки – със 150 по-малко от Бетина Планк (Австрия). Водач е японката Михо Маяхара с 3510. Най-известното международно състезание в света е следващата година в Токио.

Основна квалификация за него са Европейските игри в Минск. 

Те ще се проведат в края на юни. Във временното класиране за тях Горанова е на 6-то място с актив от 1515 точки. Тази позиция осигурява място на талантливата ни състезателка. Първа е Яна Бищ (Германия) с 3285 точки, а втора – Анжелика Терлюга с 2895. Украинката е сочена за най-добра в категория до 55 кг, но сдаде първото място, защото отпадна рано рано от Световното първенство в Испания.

Ивет Горанова я отстрани още в началото.

Следващото голямо състезание за представителката на плевенския клуб „Петромакс“ е Европейското първенство в Испания (28-31 март). От него тя ще добави нови точки в борбата за място на Олимпийските игри.

(34) прочитания