Каратистите са обединени повече от всякога преди Европейското | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Карате Каратистите са обединени повече от всякога преди Европейското

Каратистите са обединени повече от всякога преди Европейското

Каратистите са обединени повече от всякога преди Европейското
0

Проведе се официалната презентация на Европейското първенство по карате. Надпреварата започва след по-малко от 48 часа в Гуадалахара, Испания.

Това ще е 54-то първенство на Стария континент по карате за мъже и жени в категории кумите и ката.

С помощта на Световната Федерация по Карате организаторите демонстрираха гостоприемството си от самото начало. Всички се обединиха в една идея – за бъдещето на каратето. В такъв дух ще се проведе и шампионатът, който се явява първи голям форум след скандалното премахване на дисциплината от Олимпийските игри в Париж 2024.

„Най-добрите европейски каратеки вече идват в Гуадалахара. Също така – 51 от 53-те федерации ще бъдат представени на форума. Малко са спортовете, които могат да се похвалят с подобна сплотеност“, похвали се президентът на WKF и EKF Антонио Еспинос.

Петима българи заминават за Испания. В националния отбор са включени Кристина Свиленова, Ивет Горанова, Александра Стублева, Васил Ривов и Стефан Петков.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. Създател е на блога "Кът за размисъл" в набиращата сила платформа Razmisul.net. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.