Нови медали от Световната карате лига за младежи | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Карате Нови медали от Световната карате лига за младежи

Нови медали от Световната карате лига за младежи

Нови медали от Световната карате лига за младежи
0

Българските каратеки се представиха отлично на завършилата в Мексико трета Световна лига за младежи. Това издание на турнира се проведе в Канкун. Петимата ни представители от КК Никон добавиха към спечелените 4 медала и голям брой точки за ранглистата на Световната карате федерация (WKF).

Страната ни остана на 14-то място в отборното класиране по медали, но трябва да се вземе предвид и броя на състезателите, които държавите преди нас бяха изпратили в Мексико.

В категория до 55 килограма Денислав Стоянов завоюва сребро. При най-тежките Роберто Петров се пребори за бронза, след като бе ощетен от домакините в полуфинала.

Завърналата се след контузия Ивана Каменова също завоюва трето място. Още един бронз за България грабна Теодора Цанева в дисциплината КАТА при изключителна конкуренция. Въпреки загубата в първия кръг при преднина до последно с 3:0 и допусната нелепа грешка в края, Моника Илиева подсказа огромен потенциал за възрастта си.

Така равносметката на представителите на КК Никон от трите състояли се досега лиги са спечелените общо 8 медала. На клуба предстои последна лига през декември във Венеция, където страната ни ще участва с 9 състезатели.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. Създател е на блога "Кът за размисъл" в набиращата сила платформа Razmisul.net. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.