Остри критики към премахването на каратето от Париж 2024 | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Карате Остри критики към премахването на каратето от Париж 2024

Остри критики към премахването на каратето от Париж 2024

Остри критики към премахването на каратето от Париж 2024
0

Изключването на каратето от програмата на Олимпийските игри в Париж 2024 породи вълна от гневни коментари. Тежки критики дойдоха и от редица международни и национални асоциации, съобщава „Ройтерс“.

Световната карате асоциация изрази дълбоко възмущение от последните новини:

„Вярвахме, че сме покрили абсолютно всички изисквания. Всички документи са ни изрядни, а не сме част от олимпийската програма. Мечтата ни е на път да бъде унищожена“, гневи се президентът Антонио Еспинос.

„Франция е една от най-силните държави в каратето. Спортът е много популярен в тази страна, а Париж 2024 ще остане без нас.“

Дисциплината ще дебютира на Игрите в Токио догодина, а не попада в плановете на следващото им издание.

За сметка на това са включени сърфиране, каране на скейтборд, катерене и брейк танци.

„Няма как да не сме огорчени. Ще сме на най-високо ниво в Япония, още хора ще заобичат каратето. Ще покажем на света и на олимпийския комитет колко грешат!“

Мнозина фенове на бойните спортове обявиха решението за скандално. Това е лоша новина за Ивет Горанова и останалите ни състезатели от националния отбор.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. Създател е на блога "Кът за размисъл" в набиращата сила платформа Razmisul.net. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.