София приема голям международен турнир по карате този уикенд | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Карате София приема голям международен турнир по карате този уикенд

София приема голям международен турнир по карате този уикенд

София приема голям международен турнир по карате този уикенд
0

Повече от 1000 участници от над 20 държави се събират този уикенд в зала „Асикс Арена“ за големия Международен турнир по карате „Никон Оупън“. Състезанията се организират за седми пореден път от организиран от СК „Никон“, Българска Национална Федерация Карате и София–Европейска столица на спорта.

Сред участниците тази пролет личат имената на световни и европейски звезди в този спорт, което прави надпреварата най-голямата и класна у нас в този спорт. До момента са пристигнали заявки от водещи национални школи като Франция, Италия, Германия и Украйна, както и всички съседни наши държави. Ще има участие и от по-далечни дестинации – Азербайджан,
Алжир, Ботсвана, Непал, което вероятно ще направи тазгодишния турнир като едно малко Световно първенство.

В двудневната надпревара ще участват всички възрастови групи. В събота, 16 март са младежи, жени и мъже, както и ветерани, а на следващия ден, в неделя децата ще играят в три дисциплини- макевара, ката и кумите. Тържественото откриване е предвидено за събота от 13.00 ч.

Турнирът е част от инициатива София- Европейска столица на спорта и целта му е да превърне това събитие в празник за децата, който традиционно популяризира този спорт у нас. Възрастовите групи започват от 8-годишните и достигат до ветераните над 40 години.

Карето получи наскоро олимпийско признание и ще бъде един от петте нови спорта в програмата на Игрите в Токио следващото лято.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.