Начало Карате Японско светило канчо Хацуо Рояма пристига в България за Световното по карате киокушин

Японско светило канчо Хацуо Рояма пристига в България за Световното по карате киокушин

Японско светило канчо Хацуо Рояма пристига в България за Световното по карате киокушин
431
0

Едно от най-големите светила в карате киокушина – канчо Хацуо Рояма, Япония – ще пристигне в България специално за Петото открито световно първенство по карате киокушин за юноши и девойки – Кумите. То е организирано от Българската карате киокушин федерация /БККФ/, и ще се проведе на 3 и 4 декември в Двореца на културата и спорта Варна. В него ще участват младежи и девойки между 12 и 17 години.

Канчо Хацуо Рояма, 9-ти дан, е само една от многото изненади, които организаторите са подготвили за състезателите и феновете на бойното изкуство. Той е председател на международната организация по карате киокушин-кан и съпредседател на Световния киокушин съюз /KWU/.

На първенството за юноши ще присъства и гордостта на България в сферата на карате киокушина – сенсей Захари Дамянов. Той бе отличен като световен шампион миналата година заради големите му заслуги и историческата победа на най-престижния турнир в Япония – Световното първенство без категории, което се провежда веднъж на 4 години. Варненецът бе избран и за треньор на националния ни отбор по карате киокушин за мъже и жени.

(431) прочитания

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.