Начало Интервюта Захари Дамянов пред Boec.BG относно купа „Верея“, националния отбор и предстоящото

Захари Дамянов пред Boec.BG относно купа „Верея“, националния отбор и предстоящото

Захари Дамянов пред Boec.BG относно купа „Верея“, националния отбор и предстоящото
0

Представяме Ви интервю с абсолютния шампион по Карате Киокушин Захари Дамянов, който е и национален треньор на Карате Киокушин отбора представящ България. Потърсихме го непосредствено след края на отминалото Държавно Първенство по Карате Киокушин и купа „Верея“ в Стара Загора.

Boec.BG: Присъствахте на Държавното първенство по Карате Киокушин в Стара Загора за мъже, жени и юноши. Какво е мнението Ви за представянето на състезателите?

Дамянов: Здравейте. Мисля, че се получиха доста добри срещи във всяка една от възрастовите групи, което от своя страна е показател, че са участвали добре подготвени състезатели. Смело мога да кажа, че в сравнение с предната година състезанието беше на по-високо ниво, което е и нашата цел! Благодарности на БККФ и клубът домакин Аскен за възможността да бъдем част от този страхотен турнир!

Boec.BG: Набелязахте ли нови лица, които ще следите изкъсо и имат голям шанс дс попаднат в националния отбор скоро?

Дамянов: Направиха ми доста добро впечатление няколко състезатели от юношите, които до сега не бях забелязвал. Разбирасе при един следващ тренировъчен лагер ще бъдат повикани да се включат.

Boec.BG: Състезанието се явява до голяма степен преценка за това кой ще вземете в националната гарнитура за предстоящото състезание в Япония. Успяхте ли да видите това което ви сд искаше преди началото и достатъчно ли е То?

Дамянов: Да, най-добре представилите се от мъжете, жените, юношите и девойките ще вземат участие а предстоящото отворено първенство в Япония.

Boec.BG: През втория ден съдийствахте на купа „Верея“ за деца. Какво ви е мнението за представянето на децата и какво ще ги посъветвате?

Дамянов: По време на първенството за децата въведохме леки корекции в правилника с цел децата да наблягат повече не технична игра, а не да разчитат единствено на груба сила и мога да кажа, че се получи доста добро и красиво състезание.

Boec.BG: Какво предстои за вас в професионален план? Наскоро се върнахте от семинар в Австралия. Бихте ли коментирали как премина той?

Дамянов: От на 23 и 24 февруари по покана на президента на Австралийската киокушин федерация проведох двудневен семинар в Сидни, Австралия. Оказа се че в Австралия киокушин карате не е толкова популярен спорт, но хорта които се занимават с него наистина го правя с голямо желание и за мен беше голямо удоволствие да тренираме заедно. Сега ми предстои още един семинар в Торонто, Канада на 14-15 април и след това заминаваме с част от отбора за Япония на състезание.

Boec.BG: Какво ще пожелаете на читателите на Boec.BG?

Дамянов: На читатеите на Boec.BG бих искал да пожелая първо здраве, също така весело посрещане на Великденските празници и винаги да отделят време за спорт! УС!