Начало Кикбокс и муай тай Министър Кралев награди медалистите от Световното първенство по кикбокс и Европейския шампионат по муай тай

Министър Кралев награди медалистите от Световното първенство по кикбокс и Европейския шампионат по муай тай

Министър Кралев награди медалистите от Световното първенство по кикбокс и Европейския шампионат по муай тай
0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни медали на шампионите и призьорите от Световното първенство по кикбокс и Европейския шампионат по муай тай.

„Благодаря Ви за вниманието и за това, че се намери формула, която не дели спортовете на олимпийски и неолимпийски и ние за пръв път получаваме адекватна подкрепа“, заяви председателят на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Виктор Меламед.

Той уведоми министъра, че под шапката на конфедерацията с двата спорта се занимават около 9000 души, а повечето от състезателите са обществено ангажирани и работят с подрастващи.

„Поздравления за спечелените медали. Когато има такава масовост, каквато се вижда при Вас, успехите са неизбежни. За нас са важни не само отличията, но и работата с децата. За това всяка работеща федерация ще получава нашата подкрепа“, каза Красен Кралев.

Съпредседателят на конфедерацията Димитър Ангелов заяви, че организацията подкрепя влязлата вече в сила законова промяна, която позволява третият час по физическо възпитание да се води и от треньори по вид спорт и изрази готовност да съдейства с осигуряването на специалисти, които да работят в училищата.

Почетни медали от министър Кралев получиха Емануил Димитров (Световен шампион по кикбокс – стил лайт контакт – кат. до 79 кг. и Световен шампион по кикбокс – стил пойнт файтинг – кат. до 79 кг.),  Дюк Нуамеруе (Световен вицешампион по кикбокс – стил лайт контакт – кат. до 84 кг.), Християн Тотев (Европейски шампион по муай тай – кат. до 91 кг.), Пламен Борисов (Европейски шампион по муай тай – кат. + 91 кг.),Станислав Вълчев (Европейски шампион по муай тай – кат. до 57 кг.), Марио Кирилов (Европейски шампион по муай тай – кат. до 67 кг.), Стоян Копривленски (Европейски шампион по муай тай – кат. до 71 кг.), Димитър Илиев (Европейски шампион по муай тай – кат. до 86 кг.), Стефан Петков (Европейски вицешампион по муай тай – кат. до 75 кг.) и Любен Стефанов (Бронзов медалист от Европейското първенство по по муай тай – кат. до 63,5 кг.).