Начало Интервюта Новата европейска шампионка по кикбокс Кристина Николова за титлите, тренировките и бъдещето

Новата европейска шампионка по кикбокс Кристина Николова за титлите, тренировките и бъдещето

Новата европейска шампионка по кикбокс Кристина Николова за титлите, тренировките и бъдещето
1.77K
0

Днес Ви представяме вече настоящата европейска шампионка по кикбокс за кадети Кристина Николова. Само преди няколко дена, тя извоюва своята 2-ра европейска титла в Скопие, където прегази своята конкуренция и заслужено стъпи на най-високото призово място.

Ето и какво я попитахме и какво ни отговори младата шампионка:

1.Здравей Кристина, ще се представиш ли за потребителите на Boec.BG?

Криси: Здравейте, казвам се Кристина Николова. На 16г. съм и съм от София. Тренирам кикбокс от почти г. и обожавам този спорт.

2. Преди дни стана европейска шампионка по кикбокс. Би ли ни разказала за целият път до най-високото стъпало? Как премина цялото състезание?

Криси: Да, наистина преди два дни станах европейска шампионка. Случва ми се за втори път и преди, това беше една от големите ми мечти. За радост се сбъдна. Чувството да съм шампионка е неописуемо приятно. Пътят до там е труден, изпълнен с много много тренировки и лишения. Успехът е страхотен и се дължи на подкрепата на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, както и на моят клуб – Иккен. Там се готвя при личният ми треньор Иван Георгиев , с когото бяхме заедно и сега в Скопие. Състезанието мина добре, но и с малко напрежение преди срещите.

3. Коя беше най-трудната ти среща и как прочете тя?

Криси: Най-трудната ми среща беше първата – срещу представителката на Турция. Винаги първата среща е по – особена и има допълнителна доза напрежение. Допълнителните трудности доведоха и до неспортсменското поведение от страна на турската състезаталка, но аз победих и после всичко беше по план.

4. Как се готвиш попринцип, но и конкретно за това състезание?

Криси: Попринцип за състезание се готвя с много тренировки. Правя спаринги и подготовката последните дни преди да тръгнем е много интензивна, но това много ми помага. За това състезание се готвих заедно с отборът ни, както винаги и искам още веднъж да благодаря за подкрепата на всички в спортен клуб Иккен. Цяло лято тренирахме двуразово, но си струва всяко усилие и лишение.

5. В кой клуб тренираш и кой е твоя треньор? Разкажи ни повече?

Криси: Тренирам в най-успешният клуб по кикбокс – Иккен. Там получаваме подкрепа и възможност да се готвим и взмимаме участие на колкото се може повече мероприятия с цел да натрупаме много ценен опит и да сме подготвени за всяка ситуация. Старши треньор е Иван Георгиев, с него се готвя от самото начало, когато преминах в представителният отбор на клуба. Като цяло тази година засега върви изключително успешно и се наслаждавам на всяко състезание защото успявам да постигна целите си както в България така и извън България, което е особено приятно, защото чувството на гордост , че си представлявал държавата си е страхотно.

6. Какво предстои пред теб в спорта?

Криси: В спорта ми предстоят още много подготовки за състезания и разбира се самите състезания в които се надявам да успея да извоювам още златни медали!

7. А извън него?

Криси: Развлечения със семейството ми и познатите, учение и в близкото бъдеще работа.

8. Какво ще пожелаеш на всички хора, които обичат кикбокса и се интересуват от него и разбира се за всички, които следят Boec.BG?

Криси: Искам да пожелая на всички, които тренират боен спорт да постигат целите си, да не се отказват никога и да са част от толкова добър отбор, в който съм аз и разбира се да имат добри треньори като моите.

(1766) прочитания