Начало ММА Президентът на WSOF: Искам да видя Fedor Emelianenko срещу Благой Иванов
0

Президентът на WSOF: Искам да видя Fedor Emelianenko срещу Благой Иванов

Президентът на WSOF: Искам да видя Fedor Emelianenko срещу Благой Иванов
0

Президентът на WSOF Ray Sefo призна в интервю, че с удоволствие би се насладил на ММА сблъсък между руската легенда Fedor Emelianenko и нашия боец Благой Иванов – Багата.

„Ще седна да говоря с организаторите на RIZIN и ще преценим дали е възможен подобен двубой и дали ще достигнем до консенсус. Определено бих искал да видя този мач!“, заяви  Sefo.

Както е известно, нашият състезател има една победа над руснака, след като през 2008 година го надви по време на Световното първенство по бойно самбо в Санкт Петербург. Към момента шансовете на Иванов са доста добри срещу 39-годишната руска суперзвезда.

Fedor Emelianenko се завърна на професионалния ринг на новогодишното издание на японската ММА организация RIZIN, където руснакът победи чрез технически нокаут индиеца Jaideep Singh.

Ray Sefo призна, че е получил покана от организаторите да се бие срещу Emelianenko, но е отказал, тъй като не е имал достатъчно време за подготовка.

„Всъщност японците предложиха на мен възможността да се бия с него. Това стана пет седмици преди вечерта на двубоя. За мен това бе чест. Аз им казах, че дали ще победя или загубя в такъв мач, за мен би било страхотно просто да участвам в него. В същото време обаче пет седмици не са достатъчни, за да се подготвя за среща с претендент от ранга като Emelianenko и затова отказах . Ако не съм достатъчно подготвен, това би било неуважително към него и самия мен“, сподели Ray Sefo.