Браво, „Бага“! Втора поредна победа за Иванов (ВИДЕО) | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало ММА Браво, „Бага“! Втора поредна победа за Иванов (ВИДЕО)

Браво, „Бага“! Втора поредна победа за Иванов (ВИДЕО)

Браво, „Бага“! Втора поредна победа за Иванов (ВИДЕО)
0

Най-добрият български състезател по смесени бойни изкуства – Благой Иванов (18-2), постигна своята втора победа под банера на най-комерсиалната ММА верига в света – UFC.

„Багата“ се наложи над 26-годишният Тай Туиваса (8-2) чрез единодушно съдийско решение (29-28, 30-27 и 30-27). 32-годишният българин пласира 58 удара срещу 50 за Туиваса, като австралиецът разчиташе далеч повече на ритниците – 16 на 1 в полза на „Бам Бам“, но те не успяха по никакъв начин да повлияят на крайният резултат.

Иванов съумя да направи два успешни тейкдауна и прати Таи в нокдаун в откриващия рунд. Благой контролираше срещата почти през цялото и време, като силно впечатление направи играта му в защита и силните му контриращи удари.

 Рунд 1

Спокойни първи секунди, двамата се изчакват. След като Туиваса притисна „Багата“ в решетката на Октагона, австралиецът посегна към главата на българина, но Иванов демонстрира добра защита и повали съперника на земята, но двамата бързо се изправиха. Играта в стойка продължава, като нашенецът успява да пласира по-добрите и точни прави и крошета. Рунда завърши на размени, като под лявото око на Туиваса има подутина.

Рунд 2

Туиваса пласира два лоукика, последвани от добро дясно кроше. Двамата отново са в клинч до решетката. Хубав десен прав в главата на „Багата“, и двамата имат кръв по лицето си. Чудесен ляв прав в главата на Туиваса, който отвръща с хубав десен лакът. Бавно, но сигурно, Иванов тръгва напред и пласира няколко добри леви прави, двамата са в центъра на Октагона и търсят пролуки в защитата. Гонга БУКВАЛНО спаси Туиваса, който попадна в гилотината на „Багата“. Иванов беше заключил сериозна гилотина около главата на австралиеца, който се предаде стотни след като сирената прозвуча.

Рунд 3

Много добър ляв прав, последван от дясно кроше в брадата на Туиваса, но австралиеца го отблъсна със силен лоукик. Благой е притиснал по-младият си съперник в решетката, като нашият боец е заключил силен захват около горната част на тялото на австралиеца. Пореден захват около главата на Туиваса, Иванов пласира и коляно в съперниковата глава. Клинчът бе прекъснат, двамата са в центъра на Октагона и си разменят удар за удар. Умората в заключителната една минута бе много голяма и при двамата. Очаква се съдийското решение.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.