Начало Видео Хабиб заяви: Мач със Сейнт-Пиер ще бъде само в лека категория (ВИДЕО)

Хабиб заяви: Мач със Сейнт-Пиер ще бъде само в лека категория (ВИДЕО)

Хабиб заяви: Мач със Сейнт-Пиер ще бъде само в лека категория (ВИДЕО)
0

Остават три дни до може би най-чакания сблъсък в света на смесените бойни изкуства за 2019 г.

След почти едногодишно отсъствие, шампионът на UFC Хабиб Нурмагомедов (27-0) се завръща в клетката. Негов противник ще бъде междинният шампион Дъстин Порие (25-5). Двамата ще се срещнат в главната среща на събитието UFC 242, което ще се проведе в Абу Даби.

От няколко дни и двамата бойци са в столицата на Обединените арабски емирства, а днес бе денят, в които те проведоха откритите си тренировки пред феновете и медиите. Очаквано, събитието се радваше на огромен интерес от страна на привържениците, които бурно ръкопляскаха на „Орела“, който ще излезе за втората си защита на пояса.

Още в началото руснакът сподели, че няма да тренира, защото има насрочено тренировъчно занятие за по-късно. Вместо това, в рамките на 10 минути, Хабиб отговаряше на въпроси на тълпата, а най-интересният му отговор бе на въпроса има ли шанс да се срещне с легендата Джордж Сейнт-Пиер:

Никога не съм говорил с UFC по този въпрос. Нито пък те са ми го задавали. Ако се случи, ще е невероятно за спорта. Той е един от най-добрите, но вече не е активен. Не знам дали ще иска да се върне и да сваля килограми, защото такъв двубой ще се състои само в лека категория.

Не искам да се качвам в горна дивизия, тук се чувствам перфектно. Ако не се случи, продължавам с други съперници“, заяви шампионът на изпроводяк.

Открита тренировка все пак имаше в лицето на претендента. Порие демонстрира малка част от играта си в стойка – нещото, което според мнозина е единственият му шанс да спечели срещата в събота.

Boec.BG ще следи на живо двубоят между Нурмагомедов и Порие рунд по рунд.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.