Начало Други Малшанс за българите в първия ден на Европейския шампионат по джудо в София
0

Малшанс за българите в първия ден на Европейския шампионат по джудо в София

Малшанс за българите в първия ден на Европейския шампионат по джудо в София
0

Две от надеждите ни за медал от Европейското първенство по джудо в София  за младежи и девойки до 21 години Божидар Темелков и Марк Христов в категория 66 килограма отпаднаха още след първите си срещи на шампионата. Темелков беше победен от Йонас Зайковски ( Дания) с  вадзари след 4.06 минути битка, а Христов изпусна шанса си в първите секунди на „златна точка” и от това се възползва Реда Судуоки от Франция. Младият французин надигра с ипон Христов и дълго след срещата не можеше да повярва, че е победител и отива напред.

Горан Козарев и Любомир Григоров отпаднаха при 55 килограмовите. Ясин Белаббас напусна турнира още след първата си среща в категория 60кг.

Нина Костова (44кг.), Габриела Димитрова и Бояна Сивкова ( 48кг) също са аут при девойките, като само Димитрова записа един успех, но след това загуби и нямаше шанс да стигне поне до репешажите.

С официална церемония в „Асикс Арена”  беше открито Европейското първенство, като над 1000 зрители станаха свидетели на уникалното изпълнение на шопския танц от ансамбъл „Българе”.

От българска страна шефът на родната ни федерация по джудо Иван Михалев приветства гостите от 43 държави и акредитирани 416 състезатели.

По –късно тази вечер ще станат ясни и шампионите от първия ден в категориите, а утре ( петък) ще се изиграят срещите при девойките в кат. – 57 ( Изабела Христова и Йоана Манова) , -63 ( Лидия Брънчева и Зорница Чекоратова)  и -70 килограма ( Полин Балева) . При младежите в -73 ( Георги Граматиков и Добромир Калистерски)  и -81 кг.( Кристиян Анев) . Схватките започват в 10:00 часа и ще продължат до 17:00.

Входът за публика в залата е безплатен.