Ушу послания от цял свят за Годината на прасето (ВИДЕО) | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Други Ушу послания от цял свят за Годината на прасето (ВИДЕО)
0

Ушу послания от цял свят за Годината на прасето (ВИДЕО)

Ушу послания от цял свят за Годината на прасето (ВИДЕО)
0

Специален видео поздрав по случай Китайската Нова година разпространиха от Световната федерация по Ушу. Годината на прасето настъпи на 5-ти февруари, а състезатели, треньори ръководители от различни националности отправиха своите поздрави по този повод. Сред тях има и българско присъствие.

„Скъпи ушу приятели, от името на Българска Ушу федерация приемете нашите най-сърдечни поздрави за Китайската Нова година – годината на прасето. Бъдете здрав и успешни във всички начинания“, казва вицепрезидентът на Българска Ушу федерация Петър Драгоев.

Ушу означава „военно изкуство“ и се употребява като сборно понятие за китайските бойни изкуства. На Запад, включително в нашата страна, със същото значение се използва израза „Кунг фу”, макар че в буквален превод той означава „високо майсторство придобито в резултат на упорит многогодишен труд”. По-подробния превод на йероглифите представя неагресивния и съзерцателен характер на тези изкуства.

Китайските бойни изкуства имат непрекъсната няколко хилядолетна история. Те са органично свързани както с китайската философия, така и с китайската традиционна медицина. Ушу има доказан положителен ефект за оздравяване и укрепване на човешкия организъм и на неговата имунна система. Практикуването му привиква практикуващите на етично и положително поведение в обществото, на колективизъм и уважение към по-възрастните, на уравновесен живот и любов към природата. Популярността на спорта Ушу в света е много голяма.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.