Начало Самбо и бойно самбо Марко Косев основава собствена школа по бойни спортове

Марко Косев основава собствена школа по бойни спортове

Марко Косев основава собствена школа по бойни спортове
0

Марко Косев, който миналата седмица постигна нещо уникално, ставайки единственият човек с пет световни титли, обяви на пресконференция днес, че смята да основе собствена школа по бойни спортове.

Моите планове за бъдещето са да основа собствена школа по бойни спортове, която ще се казва „Марко Косев“. До края на годината очаквам да намеря зала, в която да се провеждат тренировките. Групите в школата ще бъдат три – подрастващи до шест години, от 6 до 12 години и от 12 до 18 години. Искам да развия тази школа по най-добрия начин, но за тази цел се нуждая от спонсори.

Косев разкри също така, че в момента е четвърти курс в НСА, където учи за треньор по бойно самбо.

Относно състезателната си кариера родният боец сподели:

„Искам първо до края на годината да си събера мислите, за да реша какво ще правя по нататък. Спечелването на титлите е като наркотик, не можеш да се откажеш лесно. Така че, ако съм жив и здрав и се опазя от контузии, ще се пробвам да спечеля и шеста, а защо не и седма световна титла“.

Марко Косев и неговият треньор Росен Димитров разказаха накратко за състезанието в Мароко, където нашият боец завоюва петата си световна титла.  В края на пресконференцията Косев благодари на целия си щаб, както и на д-р Стоян Саладинов, който му е осигурил финансовото спокойствие, за може да се подготви по най-добрия начин за Световното първенство.