Протеже на Джошуа става спаринг партньор на Тайсън Фюри | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало ТОП Протеже на Джошуа става спаринг партньор на Тайсън Фюри

Протеже на Джошуа става спаринг партньор на Тайсън Фюри

Протеже на Джошуа става спаринг партньор на Тайсън Фюри
0

Един от най-доверените хора на Антъни Джошуа и негов близък приятел – 25-годишният Лоурънс Околие (10-0-0), ще лети следващата седмица за Калифорния, за да се присъедини към тренировъчния лагер на Тайсън Фюри, който на 1 декември се изправя срещу Дионтей Уайлдър в мач за световната титла на WBC.

twitter.com

Това съобщи самия Околие, който за последно се би на галавечерта между Антъни Джошуа и Александър Поветкин. Тогава англичанинът от нигерийски произход победи Мати Аскин и грабна титлата на Великобритания в полутежка категория в един от най-скучните мачове в последните години,

В края на 2017 г. световният шампион в тежка категория дори менажира заедно с Еди Хърн двубоят на Околие срещу Исак Чембърлейн, като самият Околие често пъти в миналото е бил предпочитан спаринг партньор за самия Джошуа, заради високия си ръст и бързите си ръце.

„Мисля, че следващата седмица заминавам за Щатите“, сподели самият Околие.

„Ще остана там може би 2-3 седмици. Бил съм спаринг партньор с Антъни Джошуа, с Дилиън Уайт, така че знам какво е да си сред най-добрите в тежката дивизия.

Все пак ще бъде доста интересно да се изправя срещу Фюри, който е далеч по-габаритен от мен. Той има голям разтег, изключително умен е и вярвам, че това е поредната възможност да се кача на следващото ниво в кариерата ми.

Моето намерение е да се кача в тежката категория и знам, че в момента доста неща ми се разминават, защото съм в полутежка, но в тежката категория няма да имам този лукс“, завърши непобеденият шампион на Великобритания.