Световната шампионка Любенова стана почетен гражданин на Плевен | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Киокушин Световната шампионка Любенова стана почетен гражданин на Плевен

Световната шампионка Любенова стана почетен гражданин на Плевен

Световната шампионка Любенова стана почетен гражданин на Плевен
0

Златната ни медалистка от Световното първенство по киокушин на KWF в Астана, Казахстан 2018 г. Мариела Любенова получи ключа на град Левски от кмета на общината Любка Александрова на церемония посветена на постиженията и през годината и успехите на СК „Киокушин“ Левски. Събитието се проведе в НЧ „Георги Парцалев-1901” на 18.12.2018 г.

С радостни овации препълненият салон на читалището аплодира Мариела, каратеките от клуба и сенсей Росица Петрова и сенсей Милен Петров, носители на множество национални и международни отличия.

Мариела Любенова благодари на всички, които я подкрепят в дългия и труден път до световното признание. Тя бе удостоена и със страхотен жест от училището, в което учи вече 12 години – СУ „Крум Попов”. Директорът  на училището Валентина Дженева връчи юбилеен медал и почетна грамота за издигане авторитета на образователната институция на българската киокушин състезателка.

Кметът на община Левски Любка Александрова връчи почетни плакети и на:

Сенсей Милен Петров – председател на Спортен карате клуб „Киокушин” – Левски,  състезател при ветераните, носител на престижни отличия от Международни турнири. През тази година е отличен с купа за „Най-висок боен дух” в Европейско първенство за ветерани.

Сенсей Росица Петрова – заместник-председател на Спортен карате клуб „Киокушин”,  състезател и многократен медалист по ката. През 2012г. на Държавно първенство в гр.Русе се класира на първо място от 12 състезателки.

Светослав Стилиянов – многократен призьор от държавните първенства от вътрешния календар на Българската карате киокушин федерация, Европейски шампион от Сърбия 2015 г.; Вицеевропейски шампион от Гърция 2018 г. ,участник в две Световни първенства през 2016 г. и през 2018 г. и носител на първо място в Републикански турнир по кикбокс за юноши през март 2018 г.

Медалистите от международни състезания и национални първенци по карате киокушин – Инджи Реджеб,  Деян Спасов,  Даниел Гърков,  Бранимир Тихомиров, Ивая Христова.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско жиу-житсу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".