Три от три за Николай Йоргов на SENSHI | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Senshi Три от три за Николай Йоргов на SENSHI

Три от три за Николай Йоргов на SENSHI

Три от три за Николай Йоргов на SENSHI
0

Трудна, но много сладка победа успя да постигне Николай Йоргов в последния мач от първата вечер на SENSHI Cup.

В заключителната среща по правилата на новата професионална лига на Световния киокушин съюз – KWU International Professional League, 28-годишният българин се класира на финал в кат. до 80 кг, побеждавайки Маркос Зинхани от Бразилия с 3:0 съдийски гласа.

SENSHI

 

Това бе трето участие на родната каратека в гала вечерите SENSHI и второ за южноамериканския му противник, който бе един от бойците през април в София.

Йоргов влезе по-добре в сблъсъка, показвайки солидни боксови умения. Спокойно и умерено нашенецът вкара няколко прекрасни комбинации в главата на 27-годишния Зинхани, който обаче завърши рунда по прекрасен начин.

Бразилецът изстреля много силен десен прав в брaдата на Николай и това попадение поразклати рекордьора по участия в SENSHI. До края на рунда инициативата бе на страната на Зинхани, но Йоргов показа воля и дочака почивката, за да презареди силите.

Вторият рунд започна на размени и бразилецът отново демонстрира силната си дясна ръка, събаряйки Николай на земята. С течение на времето българинът започна да използва мощните си лоу-кикове, които държаха противника му на разстояние и изтощиха доста от силите на на Зинхани.

SENSHI

Заключителният трети рунд стартира с клинч, от който се предреши и в голяма степен двубоя. Заелият по-добра позиция българин вкара няколко поредни лакътя в главата на Зинхани, отваряйки сериозна рана на бразилеца.

След кратка намеса на лекарите, битката продължи и макар двамата да бяха изтощени до краен предел, не се се отказаха от класните изпълнения, които по-често бяха на сметката на Йоргов.

В крайна сметка състезателят на столичния клуб „Армеец“ спечели с единодушно съдийско решение и утре ще се бие срещу Андрей Чехонин от Русия.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.