Начало Без категория Руска бойна звезда: SENSHI e мощна и сериозна организация

Руска бойна звезда: SENSHI e мощна и сериозна организация

Руска бойна звезда: SENSHI e мощна и сериозна организация
0

Руската бойна звезда Андрей Чехонин изказа възхищението си и своята благодарност към българската бойна верига SENSHI. 31-годишният боец е участник в три от петте гали на организацията, като няма допусната загуба. През месец февруари тази година Чехонин завоюва и Световния пояс на WAKO Pro в стил „лоу кик“ и категория до 85.1 кг по време на бойната гала SENSHI 5 във Варна.

„За мен лично, а и за цялата киокушин общност, това е сериозна и мощна организация. Тази организация е за представителите на киокушин, които искат да се изпробват в битки според правилата на SENSHI и те имат голямо бъдеще! Участват много киокушин бойци и аз съм благодарен на SENSHI за покана“, казва Чехонин в интервю за Sports.ru

При последното си участие на SENSHI Андрей Чехонин получи и Втори Дан в карате киокушин от председателя на Професионалната лига на KWU (Световния киокушин съюз) и на Асоциацията на бойните спортове в България – шихан Иво Каменов.

„Не съм чувал за друг филантроп, който организира събития за представителите на киокушинкай от цял свят, за своя сметка. Но в България президентът на Българската карате киокушин федерация шихан Иво Каменов се занимава с това от няколко години! Човек може само да завиди за решителността му за развитието на киокушин в света! Междудругото, той лично участва във всички тренировъчни лагери, а организацията SENSHI, която е неговото дете, е създадена в подкрепа на бойци на Киокушин!“, добавя руската бойна звезда.

Във визитката си Чехонин се радва още на световна титла по кикбокс на WAKO и сребърен медал от турнира „Tatneft Cup“ през 2015 г., сребърен медалист от Световната купа по киокушин, четирикратен шампион на Русия по кикбокс и двукратен победител в турнира „Битката на шампионите“, както и носител на титлата от кикбокс турнира за професионалисти „Fair Fight“. Има и над 50 купи зад гърба си.

„Аматьорският руски кикбокс дълги години е лидер в света и няма равен. Но що се отнася до професионалния кикбокс, ще кажа, че руските кикбоксьори имат голям потенциал и много заслужени и трудни победи в големите промоции. Но е много трудно да участваш в такива турнири като Glory, Kun Lun, Bellator“, казва 31-годишният боец, който е родом от Краснодар.

На въпрос дали един кикбоксьор в Русия може да се издържа от спорта, той отговаря така:

„Що се отнася до хонорарите, ще кажа със сигурност – засега те не са достатъчни един боец да не работи някъде другаде. Просто в Русия няма стабилен график на битките и сигурност: кога, къде и с кого трябва да се биете!“, посочва кикбоксьорът.

Чехонин споделя, че любимата му руска верига е „Битката на шампионите“, организирана от Руския съюз на бойните спортове.

„Това е много значим турнир за бойците!“, посочва той.