Начало Борба Айк Мнацaканян стигна репешажите
0

Айк Мнацaканян стигна репешажите

Айк Мнацaканян стигна репешажите
0

Айк Мнацаканян може да донесе още един медал на България от европейското първенство по борба в Рим, след като Едмонд Назарян се класира за финала в кат. до 55 кг и ще си тръгне от италианската столица минимум със сребро.

Мнацаканян се добра до репешажите за бронза при 77-килограмовите, въпреки поражението си още на старта в квалификациите. Той загуби от Санан Сюлейманов (Азер), който обаче достигна до финала в категорията и успя да го изтегли до репешажите. В първата си схватка по пътя към бронзовия медал Мнацканян ще се изправи срещу Матео Мафецоли (Ит), а при победа ще излезе срещу Йоргос Преволаракис (Гър). Ако успее да надвие и него, Айк ще се бори с Карапет Чалян (Арм) за бронзовия медал.

В кат. до 87 кг Тарек Абделслам се размина с преборванията за бронзовите отличия. Египтянинът с български паспорт записа две победи – в квалификациите и на 1/8-финалите, но на 1/4-финал отстъпи на Ислам Абазов (Азер). В схватка за място на финала обаче азерът загуби от Виктор Лорниш (Унг) и не успя да изтегли Абделслам до репешажите.

При най-тежките – до 130 кг, Радослав Георгиев също няма да се бори за отличие след като падна още на старта от Микола Кучмий (Укр), но украинецът загуби на 1/2-финал от Алин Чиурариу (Рум) и не успя да го издърпа.

При 63-килограмовите Рахман Биличи, който отстрани Никълъс Сулев на старта, загуби на 1/4-финал и не успя да го издърпа до репешажите.