Начало Борба Еди Назарян: Аз съм най-добрия в Европа
0

Еди Назарян: Аз съм най-добрия в Европа

Еди Назарян: Аз съм най-добрия в Европа
0

Едмонд Назарян се счита за най-добрия борец в Европа. При това може да го заяви с гордост и действително да вярва, че това е така. В тази посока са и постиженията му, след като той спечели златни медали във всички възрастови групи, включително и при мъжете. Синът на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян уверено върви по неговите стъпки и макар да е само на 20 години, вече няма връх, поне на Стария континент, който да не е покорил.

Може да се каже, че съм най-добрия борец в Европа. Имам титли във всичките възрасти. Сега останаха и световните титли. Успехите ми се дължат на добра подготовка. Чувствах се добре психически, емоционално и физически. Имам много качества, които съм взел от баща ми Армен“, споделя младокът в интервю за предаването „Арена спорт“.

January 2, 2022, Будапеща: Европейско първенство по борба – VI ден в , Saturday (Photo by БФБ/Стартфото Bulgaria Wrestling/startphoto.bg 2022)

20-годишният състезател разкри, на кого се доверява по време на мач – на баща си Армен Назарян или на треньора си Емил Иванов. „На треньора ми. Баща ми е по-емоционален. Той вика, иска да спечеля, но вика и няма как да го разбра. Треньорът е по-спокоен и по-добре го разбирам по време на мач“, констатира талантът.

Той си е поставил за цел световна титла през есента, вече при мъжете. „Целим се в златния медал, но ще е трудно, защото има много голяма конкуренция. Трябва сериозна подготовка и да подходим добре. Много вероятно е да ме видите с олимпийското злато. Това е моята цел. Това е моята най-голяма мечта“, каза още Назарян.

тагове: