Начало Борба Георги Вангелов доближи бронза в Токио

Георги Вангелов доближи бронза в Токио

Георги Вангелов доближи бронза в Токио
0

Още един представител на българската борба ще излезе в директен спор за бронзово отличие от 32-ите Летни олимпийски игри в Токио. Георги Вангелов е само на една победа от отличието в категория до 57 килограма на свободния стил, след като рано тази сутрин (5-ти август) победи с технически туш Оскар Едуардо Тигрерос Урбано от Колумбия. 

Единственият ни представител при свободняците бе изтеглен в репешажите, като преди това бе спрян на четвъртфиналите. Георги обаче показа страхотен характер и воля срещу Урбано. Нашето момче бе по-активният борец през цялата среща, а агресивният му стил даде резултат.

Бронзовият ни медалист от Европейското първенство през 2016 г. и носител на златния пояс „Дан Колов“ за 2020 г. се хвърляше ловко в краката на противника си и бързо натрупа преднина от 6:0. След кратката почивка обаче колумбийският борец показа, че не се е отказал да търси успех и на свой ред записа 2 точки. Вангелов запази хладнокръвие и демонстрира добра защита. Урбано постигна нови 2 точки и дори ухапа българина в опит да се предпази от туш. Той обаче не закъсня – 13:4.

„Тактиката ми беше да играя моята си игра. Той ме ухапа, но всеки е дошъл тук да се бори и да дава най-доброто от себе си. Чувствам се добре и гледам напред“, сподели Вангелов прен БНТ.

В битка за бронзовия олимпийски медал Вангелов ще излезе днес от 13:30 часа срещу Нурислам Санаев от Казахстан, който е сребърен медалист от Световното първенство през 2018 г. Санаев също отпадна от индиеца Рави, но на полуфинал.

СНИМКИ: БОК, Костадин Андонов „StartPhoto