Начало Борба Назарян разкри тайната за успехите в борбата
0

Назарян разкри тайната за успехите в борбата

Назарян разкри тайната за успехите в борбата
0

Промяната в тренировъчния режим донесе успехи на българските национали по борба в класически стил, категоричен е селекционерът Армен Назарян. Кирил Милов и Айк Мнацаканян спечелиха съответно сребърен и бронзов медал на изминалото европейско първенство, а според Назарян причина за подобрената форма на националите са лагерите и тренировъчните схватки с чуждестранни борци.

„Благодаря на министерството, на федерацията и на момчетата. Направихме добри лагери и изиграхме силни турнири. Вижда се разликата от лагери с чужденци. Можехме да вземем още медали и се надявам да го направим на световното първенство“, каза селекционерът на националния отбор в класически стил.

„Аз съм максималист и искам да имам по двама или трима борци в категория. Искам да включа в подготовката Иво Ангелов и други момчета, защото винаги трябва да имаме по двама-трима, за да може всички да тренират за олимпиадата“, добави той.

Кирил Милов спечели сребърен медал в категория до 97 килограма след втори загубен финал срещу руснака Муса Евлоев. Световният и европейски вицешампион обясни, че му трябват още тренировки за по-добро представяне на Мондиала в Астана.

„Доволен съм донякъде, но можех да се представя по-добре. Имаше критични моменти в доста от схватките на турнира, но успях да си извоювам този финал. Сега ще гледаме схватките и ще коригираме неточностите. Трябват ми повече тренировки от стойка и партер. Дай Боже да се представя по-добре на световното първенство“, каза той.

Айк Мнацаканян спечели бронз при 72-килограмовите и също ще търси реванш в Астана: „Благодаря на треньора, на президента на федерацията и на г-н Гриша Ганчев. Исках да стигна до финал, но ще имам възможност за реванш на световното първенство“.

Преди световните финали борците в класически стил ще проведат обширна подготовка из Европа. Те започват лагер в Армения на 8-и май, след което ще тренират известно време в „Дианабад“ и ще имат сбор в Беларус. Планирани са също така тренировки в Грузия и Казахстан.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.