Начало Борба Позлатиха Тинибекова след среброто в Токио (СНИМКА)

Позлатиха Тинибекова след среброто в Токио (СНИМКА)

Позлатиха Тинибекова след среброто в Токио (СНИМКА)
0

Айсулу Тинибекова, която спечели сребърен медал в категория до 62 кг в борбата при жените, беше наградена с множество материални и нематериали отличия в своята родина. Настоящата световна и азиатска шампионка получи сумата от 10 милиона сома (около 200 хиляди лева), заедно с чисто нов автомобил, а освен това Тинибекова беше усдостоена с една от най-важните държавни награди – орден „Манас“ втора степен.

Сребърното олтичие на Тинибекова от Игрите в Токио беше първо за Киргизстан при жените от Олимпийски игри въобще!

„Скъпи приятели! Днес нашата работа е оценена за пореден път и сме щастливи с нашите треньори и родители! Наградена съм с орден „Манас“ II степен. Това е огромна отговорност за мен! Освен това получих чек на стойност 10 милиона сома. Бяха ми предадени и ключовете на нов автомобил. Президентът лично поднесе този подарък от свое име. За мен това беше изненада! Благодаря ви много, Садир Нургойоевич“, написа състезателката по борба в профила си в Instagram, позирайки с новата си кола.

В края на 2020 година Тинибекова спечели индивидуалната Световна купа в категория до 62 кг. на турнира в Белград, Сърбия. 28-годишната състезателка по борба е вече и четирикратна азиатска шампионка (2 пъти при 58-килограмовите и 2 – при 62-килограмовите).

Припомняме, че през 2019 година тя спря нашата Тайбе Юсеин от възможност да защити световната си титла, надигравайки я във финала на категория до 62 кг на шампионата, провел се в Казахстан.

Айсулу Тинибекова е голяма знаменитост в родния Киргизстан. Много често след състезание тя е канена от президента на страната Садир Джапаров и от министър-председателя Улукбек Марипов за благодарствени срещи в институциите.