Начало Борба Първи фестивал на бойните спортове в Шумен

Първи фестивал на бойните спортове в Шумен

Първи фестивал на бойните спортове в Шумен
0

Клубовете по бойни спортове в Шумен организират първия по рода си Фестивал на бойните спортове, който ще се състои на 26 ноември от 11:00 часа в зала „Арена Шумен“, съобщиха на БТА организаторите. 

На фестивала, при вход свободен, спортните клубове по карате, айкидо, кикбокс, ММА и борба в града ще демонстрират техники, специфични за всеки един от бойните спортове. Ще има и двубои между състезатели от различните клубове, отбелязват спортните клубове по бойни спортове в града, организатори на фестивала. 

„За първи път в страната, на предстоящия фестивал, състезатели ще покажат своите умения в различни бойни спортове. В него ще участват бойци от СК „Киокушин“, СК „Зан Шин“, СК „Шуменска крепост“ „ММА-Шумен“, СК „Реално айкидо“, както и борци“, каза пред репортер на БТА Галин Методиев – треньор в СК „Шуменска крепост“.

По думите му сред най-интересните двубои на фестивала ще бъдат демонстративните срещи по ММА и кикбокс, като световните шампиони по кикбокс и ММА Мариан Петков и Виктор Иванов ще излязат срещу треньорите си, срещу него  и Калоян Колев.

„Предизвиквам треньора на СК ,,Шуменска крепост“ Галин Методиев на кик бокс среща в „Арена Шумен“ на 26 ноември“, написа преди дни в една от социалните мрежи Виктор Иванов. По думите на Методиев предизвикателството е прието. 

тагове: