Начало Бокс Артур Бетербиев се завърна с рутинна победа (ВИДЕО)

Артур Бетербиев се завърна с рутинна победа (ВИДЕО)

Артур Бетербиев се завърна с рутинна победа (ВИДЕО)
0

Световният шампион на WBC и IBF в лека тежка категория – Артур Бетербиев, се завърна победоносно на профи ринга след близо 17-месечно отсъствие.

Непобеденият руснак си поигра със задължителния си претендент Адам Дейнс преди мачът да бъде прекратен в 10-ия рунд. Срещата се проведе в Москва, като това бе дебют за шампион на родна земя.

Дагестанецът не срещна сериозна съпротива от германския си опонент, който остана на краката си до 10-ия рунд само заради тактиката на Бетербиев. Шампионът започна ударно мача и изпрати Дейнс в нокдаун още в първия рунд.

Това като че ли го накара да понамали темпото и да заиграе на 60% от възможностите си. Ударите на Бетербиев попадаха в целта, но си личеше, че я няма добре познатата сила на руснака. От своя страна Дейнс не стоеше просто ей така на ринга и се опитваше да пласира свои комбинации, които обаче нямаха никакъв ефект върху домакина.

36-годишният шампион превключи на горна предавка в десетия рунд, когато реши, че е време да приключи срещата. Ударите му с лявата ръка станаха далеч по-звучни. Бетербиев пласира силен десен-ляв прав в главата на Дейнс от близко разстояние и германецът отново се намери на земята.

Когато той се изправи на крака, от ъгъла му развяваха бялата кърпа и реферът на двубоя прекрати мача. Така Артур Бетербиев остава единственият световен шампион в бокса, който е спечелил всичките си срещи чрез технически/нокаут.