Начало Бокс Белберов на финал след як бой над хърватин

Белберов на финал след як бой над хърватин

Белберов на финал след як бой над хърватин
0

Актуалният носител на купа „Странджа“ – Петър Белберов се превърна в третия българин, който в утрешния ден ще спори за златен медал на 70-ят международен боксов турнир „Странджа“.

В последният двубой за днес, 29-годишният Белберов разгада обратния гард на Лука Пратлячич от Хърватия с единодушно съдийско решение и така утре ще защитава титлата си от миналата година в най-тежката категория +91 кг.

Началният рунд започна спокойно, като и двамата боксьори се дебнеха. Софиянецът бе по-деен и играеше от преден крак, като на няколко пъти пусна респектиращи десни прави в тялото на хърватина. Като цяло Пратлячич бе твърде пасивен и търсеше пролуки в защитата на Петър, за да пусне ляв прав, но родния боксьор предусещаше това и бързо се дръпваше назад.

Във втория и третия рунд Белберов продължи да бъде по-активен. Той не спираше да се движи и да търси близкия бой, като размените на удари завършваха в негова полза. Лявото кроше на българина не спираше да тормози хърватина във финалната част, и след няколко мощни попадения в главата на Пратлячич, времето трябваше да бъде спирано, за да избършат кръвта от носа на хърватина.

Гостът разчиташе главно на контриращи удари, но те бяха бавни и телеграфирани и не успяха да стреснат Белберов, който отново бе бурно подкрепен от рондата публика.

Така в заключителният ден на надпреварата нашенецът ще излезе срещу представителят на САЩ – Ричард Торес.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.