Начало Бокс Били Джо Сондърс проговори след загубата, обмисля отказване
0

Били Джо Сондърс проговори след загубата, обмисля отказване

Били Джо Сондърс проговори след загубата, обмисля отказване
0

Били Джо Сондърс проговори месец след загубата от Канело Алварес. Британецът бе принуден да развее бялото знаме след края на осмия рунд в сблъсъка за световните титли на WBC, WBA и WBO. Тогава той получи тежка контузия на дясното око и претърпя сериозна операция. Щетите от десния ъперкът, който шампионът му нанесе, бяха счупване на скулата и на орбитата на окото.

Поставиха ми пластини, в момента съм като Терминатор, лицето ми е пълно с метал. Много хора говорят различни неща за двубоя. Истината е, че той е боксьор от световна класа и ме намери с удар от световна класа. Трябва да му го признаем”, започна разговора си пред talkSPORT Сондърс.

Той се върна именно към тежкото попадение, след което треньорите му прецениха, че срещата трябва да приключи: „Спомням си всичко много ясно. Помислих си „О, това бе добър удар”. Започнах да се връщам към плана си, но окото ми падна надолу. Виждах го двоен, дори троен и след 30 секунди осъзнах, че не става въпрос за клатене на краката ми, а че окото ми е снишено. Контузията е лоша, никога не съм смятал, че ще получа такава, но в бокса нищо не се знае”.

Вместо с титлите, Сондърс се озова в болница (видео)

Той е категоричен, че е искал да продължи срещата, но от щаба му – Бен Дейвисън и Марк Тибс са го прекратили. „Като боец, исках да продължа. Седнах и чух как Бен ми казва, че това е краят. Не исках да приключва така, никой не иска да загуби по този начин. Искаше ми се да видим как щяха да протекат останалите рундове, но единственото, което мога да кажа сега е, че по-добрият победи”, споделя още Сондърс и допълва, че се е боксирал минута и 20 секунди в това състояние.

31-годишният Били коментира и опцията да се оттегли от спорта. „В крайна сметка, аз вече съм на такава възраст, че мога да погледна и в тази посока. Мога да не работя повече през живота си, защото съм осигурил финансово семейството си. Вложих много в този спорт и съм платил дълговете си. Боксът бе много, много добър към мен. Не съм претърпял сериозни щети, нямам мозъчни увреждания и трябва да помисля в тази посока. Трудно е да се върнеш след такъв мач. С кого да боксирам? Смятам, че с баща ми ще вземем правилното решение”, каза още Сондърс.

Канело Алварес – кошмарът на британския бокс