Начало Бокс Бивол се завръща на ринга с два бързи мача
0

Бивол се завръща на ринга с два бързи мача

Бивол се завръща на ринга с два бързи мача
0

Руският „супер“ шампион на WBA в полутежка категория Дмитрий Бивол най-накрая ще се завърне на ринга. Неговият промоутър Еди Хърн обяви две поредни битки наведнъж, но не посочи имената на възможните съперници.

„Всъщност планираме нещо доста необичайно, което ще изненада много хора. Две битки: една през април, другата през юли, и двете в различни страни. Но това са две добри битки. И след дълъг период на бездействие Дмитрий Бивол изглежда много активен„, каза Хърн.

30-годишният Бивол не е боксирал от октомври 2019 г., когато победи претендента за титлата Ленин Кастиьо със съдийско решение.

Освен Бивол WBA има още двама световни шампиони в полутежка категория. Това са временният шампион Робин Красники и редовният шампион Жан Паскал, когото Дмитрий победи по точки през 2018 година.

Шампион на WBC и IBF в полутежка категория е Артър Бетербиев, коланът на WBO все още е свободен, но на 14 февруари за него ще се състезава руснакът Максим Власов, който ще се срещне на ринга с американеца Джо Смит.