Начало Бокс Боб Аръм: Дилиън Уайт ни изнудва
0

Боб Аръм: Дилиън Уайт ни изнудва

Боб Аръм: Дилиън Уайт ни изнудва
0

Дилиън Уайт изнудва Тайсън Фюри за пари. Това обяви един от мениджърите на световния шампион на WBC в тежка категория – Боб Аръм. Легендата в бизнеса е категоричен, че претендентът отказва да участва в промоция на мача, защото иска допълнителен хонорар.

От лагера на Фюри спечелиха търга с наддаване за организиране на битката между двамата. От екипа на Аръм и Франк Уорън гарантираха 41 милиона долара за провеждането на събитието, което трябва да се състои на 23 април на стадион „Уембли“.

От въпросната сума Уайт има твърд хонорар от 7.4 милиона долара, а при победа ще вземе още 4.1 млн. Той обаче настоява да получи 40 процента от общите приходи и в момента обжалва тяхното разпределение 80/20 в полза на шампиона.

Според Аръм, именно по-ниският хонорар е причината „Крадеца на трупове“ да мълчи в социалните мрежи и да не дава интервюта. Неговият хонорар не се влияе от това дали има приходи или не, както и от продажби на билети или телевизионни права.

Снимка: БТА

Уайт буквално ни изнудва. Той ни казва – искам повече пари, за да промотирам мача. Но нашата позиция е следната – няма да ти ги дадем. Сега, ако мачът премине изключително добре, ще му дадем още малко отгоре. Но няма да допуснем да ни изнудват. Ако не иска да помага е глупак, защото винаги има утре“, предупреди Аръм.

Легендата напомни на Уайт, че дори и да загуби, той ще си изгради имидж, включвайки се в промоцията на двубоя. „В противен случай, когато моите колеги видят, как постъпва, никой няма да иска да го включи в картата си за събитие“, отсече мениджърът.

Снимка: БТА