Начало Бокс Боксьор загина след ужасяващ нокаут (ВИДЕО)
0

Боксьор загина след ужасяващ нокаут (ВИДЕО)

Боксьор загина след ужасяващ нокаут (ВИДЕО)
0

Светът на бокса отново скърби заради смърт на ринга. 35-годишният Хиро Тито загуби живота си, в опит да осигури по-добро бъдеще на семейството си. Индонезиецът, който в кариерата си е провел 48 мача в лека категория и имаше 29 победи, е издъхнал, след като прекарва последните 10 дни в кома.

На 27 февруари той се изправя срещу Джеймс Мокогинта (42-18-3) на галавечер в Джакарта. Двубоят е за вакантната титла на IBA, като това е втори мач между двамата. През 2015-а Тито печели битката по точки.

В този случай обаче, за съжаление срещата завършва с фатален край. В седмия рунд Мокогинта нанася ужасяващ ъперкът в лицето на Хиро. Боксьорът е повален на пода в нокаут.

Тито няма никаква възможност да се изправи, а парамедиците се качват на ринга, за да проверят състоянието му. Той е изнесен на носилка, а противникът му гледа невярващо, клекнал до него.

През следващата седмица Тито, чието рождено име е Хиру Пурванто, се бори за живота си. Той е поставен в кома, от която обаче за съжаление така и не излиза и издъхва на 7 март.

Медиите в Индонезия пишат, че Тито е трябвало да боксира в Австралия в същия уикенд, но вместо това е приел да даде реванш на Мокогинта, защото се е нуждаел от наградния фонд. В случая той е бил 1300 паунда, с които той е щял да си помогне в строежа на семейния дом