Начало Бокс Боксът ни остана с трима представители в Токио
0

Боксът ни остана с трима представители в Токио

Боксът ни остана с трима представители в Токио
0

България остана с трима боксьори на олимпийския ринг в Токио. От федерацията съобщиха, че към медалите в японската столица ще се отправят Стойка Кръстева (51 кг), Станимира Петрова (57 кг) и Даниел Асенов (52 кг).

Началото на турнира в Токио ще бъде поставено на 24 юли. Първа от нашите на ринга ще се качи Станимира Петрова, чиято категория открива надпреварата. На 25 юли трябва да боксира Стойка Кръстева, а Даниел Асенов се очаква да стартира участието си ден по-късно, на 26 юли.

Станимира Петрова първа ще открие българското участие на боксьорите ни в Токио

От групата отпада Радослав Панталеев (91 кг). Бронзовият медалист от последното световно първенство през 2019-а е останал без квота. Причината се крие в промяна в регламента. Според нея той не е спечелил точки от европейската квалификация в Париж през юни, въпреки че се боксира на 1/4-финалите. Родният национал достигна до тази фаза без да изиграе мач и преминаването на 1/8-финалите не му носи актив. Така Панталеев е останал под чертата за олимпийска виза.

Първоначално се знаеше, че българинът ще спечели квота, защото е най-предно класираният европеец без виза, а Старият континент има право на още една след отпадането на световната квалификация. Ето обаче, че регламентът отново е бил сменен и така Европа остана с четирима боксьори, а не петима, както се очакваше.