Начало Бокс Де ла Оя обвини Еди Хърн за последната загуба на Канело

Де ла Оя обвини Еди Хърн за последната загуба на Канело

Де ла Оя обвини Еди Хърн за последната загуба на Канело
0

Боксовият мениджър Оскар де ла Оя може и да иска да „зарови томахавката“ с неговия колега Дйена Уайт, но изглежда, че няма намерения да прави това с Еди Хърн. През 2020-а последният привлече бившата „златна кокошка“ на Оя – Саул „Канело“ Алварес. Мексиканецът вече се боксира под банера на компанията на Хърн, „Matchroom“, а освен това и прати на съд Оскар и компанията му „Golden Boy Promotions“.

Очевидно с горчив вкус от тези събития, боксовата легенда де ла Оя зави, че Хърн е виновен за загубата на Канело в битката с Дмитри Бивол.

„Това беше ситуация, в която Канело няма как да е победител. Никой не знаеше кой е Бивол преди мача с Канело. Той беше нерелевантен. Щяхме да изправим Канело с Рамирез, но сегашният му мениджър не разбира от бокс и затова Канело загуби. Беше грешният стил. Бях там до ринга по време на двубоя и подкрепях Саул. Еди Хърн не му напави услуга, като го изправи срещу Бивол“, заяви бившият световен шампион по бокс пред The MMA Hour .

Де ла Оя със сигурност знае едно или две неща за бокса. Той е печелил единайсет световни титли в шест различни категории. Неговата мениджърска компания създава шампиони от над 20 години.

„Хърн е интересна личност, но до там. В бизнеса на бокса трябва да знаеш как да правиш супер-звезди и шампиони. Изисква се много стратегия, познание за бойците и техните стилове. Аз съм експерт. Когато създавах Канело, той беше само на 18. Имахме визия. Знаехме какво имаме в ръцете си и го направихме да бъде чудовище„, допълва Оскар.

Мексиканецът продължи критиката към Хърн, като допълни, че в САЩ битките на бойците му не са от голямо значение, за разлика от тези в Европа и Великобритания.

„Нека всеки си гледа в лентата. Аз ще се фокусирам върху пазара в САЩ и създаването на шампиони, за да може боксът да прогресира в следващите години“, категоричен е Алварес.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".